/Home/Aku/

Wednesday, April 27, 2011

KANSER

"Setiap kali bangun pada waktu pagi kita hanya ada dua pilihan"
1. Bangun then tidur balik..... ~ngee.. memang sot
2. Bangun then capai mimpi kita....

Kadang2 hidup ni banyak benda yang kita tidak duga....Benda yang tidak diduga ni pula selalu datang pada waktu dan tempat yang salah.... sakit kot time kena.... tapi kan Allah itu lebih mengetahui, bilang orang ada hikmah untuk setiap sesuatu yang terjadi....

Contohnya barah n tumor... benda ni selalu datang tidak kena tempat... suka ati ja bila2 dia maw datang.... komfom pula tu tidak diundang.... Time dapat taw yg sorang tu ada barah... dia juga ada dua pilihan
1. terus hidup  macam bangkai hidup
2. Hidup macam org hidup

Well spala aq maw ckap psal barah ni, aq tdak perna kena pn, but the feeling wondering that u might have cancer... I do ... once... Time tu ko rasa ko lah paling susa di dunia, banding orang yang btul2 kena barah....
U know wat they said :

1. Cancer didn't cause me death, it push me to live
2. Hargai setiap suara yang didengar, apa2 yang disentuh
3.Aku akan terus hidup, ketawa dan bermimpi....

Kadang2 jalan yang kita nampak sebagai jalan mati adalah jalan untuk menuju kehidupan.....
hargailah hidup.....

Tuesday, April 26, 2011

Mommy

♥ 3 Years- “Mommy, I love you.”
13 Years- “WHATEVER MOM!”
16 Years- “Mom is so annoying.”
18 Years- “I just want to leave this house.”
25 Years- “Mom you were right.”
............30 Years- “I want to be with mom again.”
50 Years- “I dont want to lose my mom.”
70 Years- “I would give up everything for my mom to be here with me
.


*Copy from someone...:)*

Saturday, April 23, 2011

Isn't She Beautiful

 I amazed by this photo, her skin is stunning.... perfect.... what a natural beauty.

Tuesday, April 12, 2011

Baju Masa Depan

Since aq ni malas sangat nak iron baju, (ari2 nk iron baju....aq malas taw tk ) dunno somehow, aq t'fikir, kan bagus klaw ada baju masa depan (ade kew.)... I mean bju yg canggih la gitu.... tkya aq nk sebok2 iron.... Ciri penting baju masa depan ni mesti fabrik dia halus ja mcm kena iron sepanjang masa biar mcmna pnya lincah, punya spin pn kt washing machine tu... takkan pandai nak keronyok@kusut...... bila la ada saintis yg nak cipta fabrik cmni... , ni nak cabar saintis2 seluruh universe ni ... spa yg ble buat fabrik cmtu sblm aq innalilla, ....... (astagfirulla )HOHO....


p/s: actuli aq bru siap iron bju, (2 pagi kot), slalunya aq iron time aq nk g klas, 7 pgi la konon
(ya la tu 7 pgi)...haha... rahsia kita2 ja ya kawan... jgn gtaw org len...HOHO...

Friday, April 8, 2011

FRIENDS

Its kind of hard when u have to start it all over again
Leave my hometown and leave all the friends that know u for almost all of your life....
I am never move outside of my area, my kindergarten just 1 KM from my house, 5 years in primary school, another 5 years secondary school with the same people. Its not totally the same but most of them are there, some as I said has been with me, know me for more than 10 years. 

Now you tell me how should I start it all over again.....  when I keep missing them, when they were the best thing ever happen in my life.... i miss u all beloved friend 

Thursday, April 7, 2011

Just Wonder

He was our leader once even until today he still show his care toward us....
FRIENDS ... i just miss u all.... :)
May God bless we all

Tuesday, April 5, 2011

Cute

Is that too much for me to say
" when I got married ....hehe... I want to have a twin ".. haha...

p/s : Just new watch my twin fren photo when they were kid.... so cute.... :)

Miss the home

I fall in sleep this evening n dream about my hometown n the sea which show how much I miss my those thing, as I said I cross my limit for not going back home ( cross 3 moth already)
After that I make a phone call wonders what, my youngest cousin, the little cute girl is talking very fluent....
I am very happy talking with them.... wa... miss the family.... :)



   ( girl on the back my sister, in front with yellow shirt is her)
    the rest is my beloved cousin, talking very fluent r girl....hehe

p/s: I love u all till my last brathe

Friday, April 1, 2011

Simple

1st April kemarin, actully nak buat post tpi apa ble bwat tda idea, ya ka tda idea, Tipu r... cakap ja ko malas ba... haha....
Ok... I've delete all my previous post ... ntala post yg dlu2 tu  macam merepek ja bnyak... From yesterday, I choose to be simple, to be the exact me... hehe... kununla....
Soryla klaw my recent activity tdak kena update disini... lgi pn my fren said... Takkan la semua kisa idup kita maw kasi taw org kn...
Tapi InsyaAllah klaw ada kelapangan n cita2 yg best.....nnt I post...
Ok that all for today.... :)

p/s : Allah lebih tahu apa yang terbaik utk kita...