/Home/Aku/

Wednesday, April 27, 2011

KANSER

"Setiap kali bangun pada waktu pagi kita hanya ada dua pilihan"
1. Bangun then tidur balik..... ~ngee.. memang sot
2. Bangun then capai mimpi kita....

Kadang2 hidup ni banyak benda yang kita tidak duga....Benda yang tidak diduga ni pula selalu datang pada waktu dan tempat yang salah.... sakit kot time kena.... tapi kan Allah itu lebih mengetahui, bilang orang ada hikmah untuk setiap sesuatu yang terjadi....

Contohnya barah n tumor... benda ni selalu datang tidak kena tempat... suka ati ja bila2 dia maw datang.... komfom pula tu tidak diundang.... Time dapat taw yg sorang tu ada barah... dia juga ada dua pilihan
1. terus hidup  macam bangkai hidup
2. Hidup macam org hidup

Well spala aq maw ckap psal barah ni, aq tdak perna kena pn, but the feeling wondering that u might have cancer... I do ... once... Time tu ko rasa ko lah paling susa di dunia, banding orang yang btul2 kena barah....
U know wat they said :

1. Cancer didn't cause me death, it push me to live
2. Hargai setiap suara yang didengar, apa2 yang disentuh
3.Aku akan terus hidup, ketawa dan bermimpi....

Kadang2 jalan yang kita nampak sebagai jalan mati adalah jalan untuk menuju kehidupan.....
hargailah hidup.....

No comments:

Post a Comment