/Home/Aku/

Thursday, February 23, 2012

Hamba Facebook

Kau pernah jadi hamba fesbuk, tipu la kalau tak pernah
Aku pun dulu hamba fesbuk, tapi sekarang dah bebas
Not 100 % free la, aku still guna fesbuk juga, tapi takda la hari -hari post status baru,
Aku guna fesbuk just utk taw keadaan semasa kelas aku, hantar kerja ... and kinda thing la
Kira oklah klaw dalam seminggu tu aku ada buat status baru, Sometimes even 2 week pon takda status
upld gambar jgn ckap la beb, stakat ni perhaps... ko kira la jari ko sendiri

pergh... bajet baik ko jah...
*watever la dear readers ko nak cakap*

I mean by hamba fesbuk here

" orang yang every 1 hour buat status"
" orang yang marah pasal kerja tak cakap depan-depan, tapi post kat fesbuk"
 (seriously ni tindakan paling tak matang, mana etika profesionalisme ko eh)
" orang yang psal tuala dia jatuh kat tingkap pun nak post kat fesbuk"
" every hour kuar muka dia ngan bofren dia, ko post gambar makanan kan lagi best"
" sikit nak maki hamun orang kat fesbuk, siap buta statement $147, P#K13$ K, la..."
( ko rasa hebat eh buat status mcmtu, lagi-lagi kalau p'puan, hebat doe... koa ada, takda kan )

Pas baca entri ni
*mesti ada orang akan cakap macamni*
by the way, ko sepa nak ckap psal habit aku yg every 1 hour post something kat wall
fesbuk aku, suka ati akula, It's My Facebook OK.

Ok fesbuk ko, ni blog... suka ati aku la... nak leburkan cetusan minda aku kat sini
(ya, I know cetusan minda la sangat)

And pasal menganjeng kat fesbuk ni... Pehlis la, not my style OK
Kita balas keburukan dengan Kebaikan

Mengingatkan aku kat seorang blogger yg buat statement mcm ni
I'll be your best friend and when the times came
jangan lupa jilat ludah ko kat aku balik ....
*statement dia bukan aku ok*... miahaha... sambung lgi gelak jahat.... hahahaha
Orang debat cakap, Biarkan mereka dengan masalah mereka (buat muka tak peduli, ambk ko nyah).... hehe
-Kak misz yg cakap...ngehehe




Friday, February 17, 2012

Angan-Angan

Ko tahu apa itu angan-angan,
Yang aku tahu
angan-angan aku indah
angan-angan aku punya rasa
angan-angan aku luas terbentang,
angan-angan aku berjalan, terbang, berenang, menari, berlari,
angan-angan aku bergerak

Yang aku tahu
angan-angan aku gembira, cinta,
angan-angan aku melihat orang berangan-angan
angan-angan aku melihat orang tidak mempersendakan angan-angan
angan-angan aku wujud bangsa manusia
angan-angan aku untuk melihat kamu yang disana
angan-angan aku untuk menghargai dengan sepenuhnya hidup kita
angan-angan aku biar tiada curiga antara kita
angan-angan aku untuk memberi kau pakaian
angan-angan aku untuk tanam pokok
angan-angan aku untuk berbahasa

Kau tahu angan-angan aku ini akan menjadi nyata
sama seperti melihat manusia terbang
sama seperti melihat manusia dapat melihat semula
sama seperti melihat manusia makan bersama
sama seperti melihat agungnya kelahiran seorang bayi

Kau tahu angan-angan itu wujud, bukan palsu
setiap apa yang ko mampu angankan sudah sedia ada
tinggal saja untuk mempercayai dengan sebulat hati

JOM ANGAN-ANGAN...... ngehehehe

Wednesday, February 15, 2012

I did

I did criticize and I am sorry for that
I did Judge and I am really sorry for that
Perhaps I was Hypocrite for not telling the truth but I have no other option
Things are not perfect around, so do myself
People say, expect less... but I want more
I have more imagination than I ever thought
I love the way it is, the way how I imagine
I want to decide for myself
until I realize my life is not just about me at all
I did affected some others
When thing were not as I was planned
It's hard and thing  leave me in unknown emotion
Tough it's rain today, I wanna say Thank you sunshine
Tough I am far away form place I called home,
I wanna say what a wonderful sleep tonight in a bed exactly feel like in my room
Tough tomorrow has not arrive yet, I wanna say thank you for what happen next.....

Monday, February 13, 2012

2012 Holiday Planning

Today afternoon, I have a long chat via phone with my dearest cousin wheres now at Kedah...
We are planning our holiday, since last Chinese New Year holiday she's not going anywhere, staying alone in hostel, I know exactly how that feel, that why I am going to Rompin with my lovely senior, so even planing holiday actually feels like big revenge... haha.

We were talking about Langkawi Island and climbing Mount Kinabalu. Climbing Mount Kinabalu is like a compulsory ... we 're looking forward to doing that, perhaps next year end holiday. I forget to mention to her about Sipadan Island, I've been to jetty... not exactly to the island, but the water is really cool babe .... you gonna love it...

                                    Say Helooo... to cable car, and beautiful view... 



p/s : I am counting day for going back to Sabah .... Mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan. Amin.

Sunday, February 12, 2012

If I ever had a chance

Hey you, 
Those who hurt me when I was kid
Bullying me till I scare
Tease me with all you heart
and make a stupid song about me

I am forgiving you, and If I ever had a chance to meet you people again, 
I will say this
Look how far I have gone
Look how amazing I have became
I am sure you must be jealous of me
I am not trying to be arrogant, but you know what
Karma really work
I am living my life to the fullest,
This is not hatred, just a blowing kiss since you people did color my child moment
Back then, we just a kid, Thank you people whoever you are, wherever you are now. 
May God bless we all ...