/Home/Aku/

Thursday, February 23, 2012

Hamba Facebook

Kau pernah jadi hamba fesbuk, tipu la kalau tak pernah
Aku pun dulu hamba fesbuk, tapi sekarang dah bebas
Not 100 % free la, aku still guna fesbuk juga, tapi takda la hari -hari post status baru,
Aku guna fesbuk just utk taw keadaan semasa kelas aku, hantar kerja ... and kinda thing la
Kira oklah klaw dalam seminggu tu aku ada buat status baru, Sometimes even 2 week pon takda status
upld gambar jgn ckap la beb, stakat ni perhaps... ko kira la jari ko sendiri

pergh... bajet baik ko jah...
*watever la dear readers ko nak cakap*

I mean by hamba fesbuk here

" orang yang every 1 hour buat status"
" orang yang marah pasal kerja tak cakap depan-depan, tapi post kat fesbuk"
 (seriously ni tindakan paling tak matang, mana etika profesionalisme ko eh)
" orang yang psal tuala dia jatuh kat tingkap pun nak post kat fesbuk"
" every hour kuar muka dia ngan bofren dia, ko post gambar makanan kan lagi best"
" sikit nak maki hamun orang kat fesbuk, siap buta statement $147, P#K13$ K, la..."
( ko rasa hebat eh buat status mcmtu, lagi-lagi kalau p'puan, hebat doe... koa ada, takda kan )

Pas baca entri ni
*mesti ada orang akan cakap macamni*
by the way, ko sepa nak ckap psal habit aku yg every 1 hour post something kat wall
fesbuk aku, suka ati akula, It's My Facebook OK.

Ok fesbuk ko, ni blog... suka ati aku la... nak leburkan cetusan minda aku kat sini
(ya, I know cetusan minda la sangat)

And pasal menganjeng kat fesbuk ni... Pehlis la, not my style OK
Kita balas keburukan dengan Kebaikan

Mengingatkan aku kat seorang blogger yg buat statement mcm ni
I'll be your best friend and when the times came
jangan lupa jilat ludah ko kat aku balik ....
*statement dia bukan aku ok*... miahaha... sambung lgi gelak jahat.... hahahaha
Orang debat cakap, Biarkan mereka dengan masalah mereka (buat muka tak peduli, ambk ko nyah).... hehe
-Kak misz yg cakap...ngehehe




2 comments:

  1. Wow... Pedas juga o... Satu perkongsian yang jujur... I like... Anyway, you can watch a short video that will tell the truth about what is actually happening in Sabah and Sarawak... Here is the link... http://www.youtube.com/watch?v=flm1Mi8SegI. I will make a video about the truth soon... Will let you know later... Oh ya, do add me in fb if you don't mind... send me you email and I will add you... Tq.

    MosePA

    ReplyDelete