/Home/Aku/

Friday, May 31, 2013

Long Time ago

Long time ago
I used to handle my house alone
doing the cleaning
washing plate, laundry
lot of stuff
and after cleaning all day
what I hate the most
is to iron my own uniform
till today, I am try to find kinda fabric that
no need to be iron

So talk about long time ago
I used to stay home alone
from morning till afternoon, then I went school
so it's kinda morning shift
I hate doing cleaning actually
I watch tv first
I watch a lot of thing
from anime, to spanyol, to korean, to mandarin
and most of them is American stuff

So sometimes I didn't clean properly
and sometime my father come home early
and I haven't do laundry
that when he said
you know what
" the sun aren't waiting for you"
and I was like
sorry I am just a little bit lost when I watch tv * monolog
He get really frustrated that he even hide the astro card

So what long time ago really all about
is remind me how he always hide the astro card
and I always found it back
Sometimes I fell I am quite master doing
seeking items... haha specially to astro card
it's long time ago, like five years ago
where I always watch tv and my dad hide the astro card.

Friday, May 24, 2013

Thailand

I was through my stuff when my cousins called
asking where am I, I said I already home, she thought I am still at campus, kat Kuala Lipis
She said " baru aku mau bawa ko p Thailand"
Oh My, I love Thailand, klau dapat tengok Safari kat sana lagi best sambil dengar suara garau dorang
But I wonder, will my mum give me permission.
Still If I am at Lipis now, my flight tomorrow, then still no Thailand. Maybe next time...
Lets berangan dear. Pack your bag * clean the mess honey, Oh My ....




Dalam sekelip mata

Dalam sekelip mata
apa-apa milikmu Tuhan boleh ambil
Seorang gadis cantik disimbah asid tengah jalan
Hancur luluh keyakinannya
Seorang jejaka hensem
baru siap kemalangan, remuk tulang rahangnya
Manusia tunduk malu saat dia ditunduk

Dalam sekelip mata
Aku berubah hati memaafkan
bukan kerana sakit sudah hilang tapi
kerana aku memilih melihat pada kebaikan
aku harap gadis tadi belajar mengangkat dagu semula
bukan kerana dia baru selesai plastic surgery
tapi baru selesai muhasabah diri
dan lelaki hensem tadi mula belajar senyum semula kerana masih punya nyawa

Dalam sekelip mata
kita tunduk lagi
kerana sekian lama sang wajah aman damai
akhirnya ditumbuhi cendawan jerawat
mungkin kerana terlalu mendagu
lupa asid ada ditepi jalan
kerana banyak yang lalu -lalang
Ah, jerawat, buat wanita kucar-kacir
sama macam pms
buat wanita menari di katil

Dalam sekelip mata aku senyum
bukan kerana tidak sakit lagi
tapi kerana aku mungkin sakit nanti
jadi aku pilih untuk senyum dulu
penat tengok jerewat
Orang tanya kau kena alergik ka
amboi... Hi, jerewat bukan main penangan kau
buat aku punya rasa hilang
sekejap main puisi, sekejap main perasaan.

Dalam sekelip mata
tuan puan jerawat hilang
penat dah duduk kampung rasanya
penat dah bayar sewa rumah nampaknya
Hilanglah kau wahai jerewat
buat puisi ku mahu bicara rasa, jadi bicara jerawat
Hilanglah kau wahai jerawat
kuseru
Dalam sekelip mata


Monday, May 13, 2013

Exam .... fuh... fuh

Esok exam woi, pas tu esok exam lagi, lagi nak mampus satu hari dua paper, I was like, ceh spm pun, 1 hari 2 paper, so what a big differ this time. Ntala cuz psal dis time esok exam mlm bru nak study kot, time spm aku study 2 tahun kot, ni 2 minggu pun tak sampai, sala sepa. sala ko la, Like we Sabahan used to say, Kotoh Koira. First day exam okay la, esok pn ok juga kot InsyaAllah, but third day, * don't want to say anything, just want to say. Everything gonna be fine, things gonna get better. Amin.

# And still * jam menunjukkan 1.15 pagi* Aku nak study ni... hampeh ...  actually aku sedang blogwalking blog c Fatin Liyana, best juga blog dia, dulu aku x  folo, baru folo tadi... hehe, kebelakangan ni semua blog aku folo, c Shae yg Hijabist tu, c Maria, c Namee... nta la dulu, tak pun, baru2 je ni, mebi sindrom nak masuk 20 mcm ni kot... Huhu, * sindrom something like, we read what most women want, and their blog have what women want. Eh.... aku dah women eh... :p

Dah, bai aku nak exam, Amin, wish me luck ... :)