/Home/Aku/

Wednesday, July 10, 2013

5 tahun 5 bulan

Aku tunggu kau tiba
nak post kat fb,
eh dah 5 tahun 5 bulan
cepatnya masa berlalu
inilah post yang aku tahan
aku simpan
kemas-kemas

Sekarang baru genap 3 tahun
ari tu aku cakap kat fb dah 3 tahun
tolonglah teruskan bersabar
aku rasa matang aku ada up sikit
dah boleh cakap yang terbuku
aku sebenarnya kalau nak sampaikan sesuatu
sesuatu yang aku tak puas hati
kalau boleh nak buat style orang puti
" lets have a discussion"
" actually I got something to said"... hehe
* I prefer this way
dan aku berjaya
setelah tiga tahun kumpul kekuatan
dan Alhamdulillah
masing-masing terima kelemahan sendiri

Setiap rumah, tingkap, tangga, bilik
masing-masing ada cerita
takda yang perfect

Dah 3 tahun
tadi ys * my chinese classmate sedang siapkn sesuatu untuk
buat latihan jiran sebelah rumah dia umur 7 tahun yang tak pandai membaca
u bagi tuition ke
eh taklah, bila saya balik ruma je, saya ajar dia
dah berapa lama u ajar dia
dalam setahun jugalah

I assume dia tak dapat gaji
since I said, u buat tuition ke, dia ckap tak, n dia hanya ajar bila balik rumah je
Bagi aku apa dia buat sebenarnya awesome
she even tulis sendiri semua latihan untuk budak tu
when others prefer to just copy by machine
her effort sebenarnya something worth to be talked about
I was lucky dikurniakan banyak kawan banyak bangsa
kalau duk sabah aku tak pernah ada kawan India,
kawan aku di Sabah lain-lain agama, lain2 bangsa, tapi tkda India
* kecuali Sadiq Sigara, Alif Enterprise tempat aku ngan mus minta discount baju... kahkah
duk Lipis ni, macam-macam la kawan aku
yang ajar aku macam-macam

Kalau dalam 3 tahun ni aku belajar tut... tut... dan tut
nta kenapa aku rasa tempoh 3 tahun ni aku lebih banyak belajar hidup
banding belajar buku
sampai aku haus
rindu sejarah
bila Rica cakap nak pergi Cambodia
first come of cos Angkor Wat
Keajaiban dunia yang aku kenal sejak fom2
tunggu la ada rezeki
kita pergi Borubodur pla
I wish mum grant my wish

Bukan senang buat sesuatu tanpa mengharapkan apa-apa
bukan ramai macam tu
kerana manusia selalu mengharapkan sesuatu

Rahmadan Tahun ke-4 di Kuala Lipis

No comments:

Post a Comment